Лъжата разбива политическата система и обществото. Това каза президентът Румен Радев

...
Лъжата разбива политическата система и обществото. Това каза президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът: Лъжата разбива политическата система и обществото

Лъжата разрушава политическата система и обществото. Това сподели президентът Румен Радев от Тирана относно политическите престрелки от през вчерашния ден и през днешния ден.

Държавният глава е в Албания за среща на лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани.

„ Продължаваме да обсъждаме тематиките към енергийната сигурност, мигрантската рецесия и икономическото развиване.

В България най-добре знаем, че без пълноценната интеграция на страните от Западните Балкани не може да приказваме за сигурност и непоклатимост на цяла Европа Продължаваме и тематиката за Шенген.

Работим на всички равнища на дипломацията, само че би трябвало да се свърши работа и в България. Моят зов към всички политически партии – дано тази тематика не се политизира.

Нека не се употребява за персонална кавга сред партийни водачи ”, сподели президентът.

Държавният глава на България разяснява отхвърли на някои страни да поддържат участието на България в Шенген.

„ Нека е ясно, че има незавършени процедури в Европейски Съюз. През 2019 година България напусна Механизма за съдействие и инспекция като приет от Европейска комисия, че се приключва за страната ни.

Той обаче не е минал като решение през Съвета на Европейски Съюз.

Това сега е една бюрократична пречка, която преди малко обсъдихме с Урсула фон дер Лайен, Марк Рюте, Шарл Мишел – по какъв начин да се действа, тъй че да се съблюдават всички правила и процедури в Европейски Съюз, само че да се зачита изрично триумфът на България.

Страната ни е предходна всички оценки.

Нелепо е да се връщаме обратно и да бъдем наказвани за това, че 2019 година Европейска комисия е споделила „ да ”, само че няма изговаряне на Съвет ”, разясни Румен Радев.

Той разяснява и журналистическото следствие на Sky News за ранен мигрант при пукотевица на турско-българската граница при започване на октомври.

„ Извършва се щателна инспекция.

Към момента от доказателствата е ясно, че имаме нападателно държание от страна на мигранти, потрошен автомобил на „ Гранична полици ” и ранен български служител на реда при осъществяване на служебните си отговорности. Нямаме обстоятелства, доказателства и данни че е бил създаден изстрел от български служител на реда към мигрант “, изясни Румен Радев.

Пред публицисти Румен Радев разгласи още, че България стартира подготовката за сечене на евромонети.

„ Само преди минути в Брюксел бе подписан извънредно значим документ от министъра на финансите и гуверньора на Българска народна банка с всички страни от еврогрупата.

Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България стартира подготовката за сечене на евромонети ”, сподели Радев.

Той посочи, че това е самопризнание за напъните на няколко държавни управления.

„ Това е изключително самопризнание на всички страни от еврогрупата за напъните на служебното държавно управление да се оправи с инфлацията ”, сподели президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР